Mersin

"28. Ulusal Kimya Kongresi" Mersin'de başladı

17:52 15 Ağustos 2016
"28. Ulusal Kimya Kongresi" Mersin'de başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Kimya Derneğince düzenlenen "28. Ulusal Kimya Kongresi" Mersin'de başladı.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, kongre düzenlemenin belli bir birikim ve altyapı gerektirdiğini söyledi.

Yapılan kongrelerin sürdürülebilir olmasının önemine değinen Çamsarı, kongre yapmanın her üniversitenin asli bir görevi olduğunu kaydetti.

Bu tür organizasyonların üniversite öğrencilerine katkı sağladığını aktaran Çamsarı, şöyle devam etti:

"Bu kongre sentez, analiz ve yaşam bilimlerindeki araştırmacıları bir araya getirerek araştırma sonuçlarını geniş meslektaş kitlesinin eleştirisine açtığı gibi ortak bilimsel çalışmalara da zemin hazırlamaktadır. Ayrıca genç bilim insanlarının kıdemli meslektaşlarını tanımaları ve onları örnek almaları yönünden vesile olmaktadır. Bu tür kongreler akademik geleneklerin sürmesine de ciddi katkılar sunmaktadır. Mersin'de yapılıyor olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Kimya alanında gözden geçirilmesi gereken bazı şeyler var. Hem fen bilimleri hem sağlık bilimleri gibi ana dalların temelini oluşturan kimyanın bazı eksikliklerden dolayı iş alanında daralma görülmüş olabilir. Bunlar yapılan çalışmalarla ve gerekli başvuruların yapılmasıyla giderilebilir. "

Çamsarı, MEÜ'nün kimya alanında gerekli araştırma altyapısına sahip olduğunu ve bölümde bulunan laboratuvarla hem ulusal hem de uluslararası projelere katılım sağladıklarını ifade etti.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevzat Külcü ise kimya sektöründe yaşanan canlılığın üretime yansıması gerektiğini söyledi.

Kendi alanlarında bilimsel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Külcü, "Alanımıza devletin çeşitli teşvikleri var. Bilgi birikimi bakımından üniversitelerde altyapının iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu değerlendirmemiz gerekir." dedi.

Türkiye Kimya Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Yalçın da derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Türkiye'de kimyanın geliştirilmesine yönelik bu tarz kongrelerin önemli olduğuna dikkati çekti.

Kongre, çeşitli sempozyumlarla 21 Ağustos'a kadar devam edecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.