Mersin

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

15:21 29 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kocamaz, mesajında, 30 Ağustos zaferinin millet olarak kararlılık, birlik, beraberlik ve hürriyet sevdasının en büyük göstergesi olduğuna işaret ederek, bir zaferden öte büyük bir inancın eseri olduğunu belirtti. 26 Ağustos'ta Büyük Taarruz'la başlayan ve milletçe verilen büyük mücadelenin 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle tarihin altın sayfalarındaki yerini aldığını aktaran Kocamaz, "Bu zaferle milletimizi esaret boyunduruğuna sokmaya kalkışanlar, ülkemizi parçalayıp hain planlar peşinde koşanlar, bir milletin çaresizlik ve tükenmişliğin içinden nasıl bir varoluş mücadelesi verdiğini acı tecrübelerle öğrenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle cepheden cepheye koşarak vatanımızı ve milletimizi hürriyetine ulaştıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle anarken, bizlere bırakılan bu emaneti koruma pahasına şehit ve gazi olan güvenlik güçlerimizi şükran ve minnetle anıyor, yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum." ifadelerini kullandı.

- MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut

Şerafettin Aşut da 30 Ağustos zaferinin sadece tarihin en önemli başarılarından birisi değil, aynı zamanda milletin sonsuza doğru yürüyüşünde bir başlangıç noktası olduğunu bildirdi.

Büyük zaferin ülke topraklarının işgal kuvvetlerine bırakılmayacağının açık bir ifadesi olduğunu aktaran Aşut, şunları kaydetti:

"Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve değerlerinden aldığımız güçle uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak layık olacağız. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun. 30 Ağustos ruhu yaşadıkça bu milleti esir yapmaya, bölmeye ve yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.