Mersin

23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne doğru

13:23 16 Eylül 2016
23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne doğru

Toros Dağları'nda yaşayan Yörük kadınlarının hikayesini anlatan New York Film Festivali ödüllü "Yün Bebek" filmi, Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.

Filmin yönetmeni Ümmiye Koçak, yazılı açıklamasında, filmin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğunca Mersin'de zor şartlarda çekilip, beyaz perdeye aktarıldığını belirtti.

"Yün Bebek"in, New York Film Festivali'nde kendisine "En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü kazandırdığını anımsatan Koçak, 19-25 Eylül'de düzenlenecek festivalden de filmin gösterimi için davet aldıklarını ifade etti.

Koçak, Adana'da izleyicilerle buluşmanın mutluluğunu yaşayacaklarını vurgulayarak, "Filmimiz daha önce Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde özel gösterim yapmıştı. Şimdi de doğduğum memleketimde gösterilecek. Bu anlamda çok mutluyum. Bizi oraya, festivale davet eden başta festival yönetimine ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye çok teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

- Filmin konusu

Mersin'in Arsalanköy beldesinde çekilen ve oyuncu kadrosunu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğun üyelerinin oluşturduğu film, Anadolu kadının gözünden, hemcinslerine uygulanan fiziksel ve sözlü şiddeti ele alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.