Mersin

Yeni eğitim ve öğretim yılına doğru

13:54 17 Eylül 2016
Yeni eğitim ve öğretim yılına doğru

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, mesajında, eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güç olduğunu belirtti.

Eğitime ve insana yapılan yatırımın Türkiye'nin çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarına hız kazandıracağını ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:

"İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu da eğitimden geçmektedir. Genç ve dinamik ülke nüfusumuza iyi bir eğitim imkanı sağlandığı takdirde, ülkemizin güçlenmesi, gelişmesi ve kalkınmasına hiçbir şey engel olamayacaktır. Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının ilköğretim haftasını kutluyor, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.