Mersin

Belediye arazisine ne yapılacağına vatandaş karar verecek

10:56 23 Eylül 2016
Belediye arazisine ne yapılacağına vatandaş karar verecek

Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi, eski belediye garajına ait araziye ne yapılması gerektiğine vatandaşların karar vermesi için anket düzenledi.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Merkez Mahallesi 52102 Sokak'ta yer alan eski belediye garajının yerine ne yapılmasına ilişkin anket düzenlendi.

Vatandaşlara sunulan ankette, tercih olarak gençlik merkezi, kapalı çocuk yüzme havuzu ve mini konferans salonu, kapalı yetişkin yüzme havuzu ile nikah ve konferans salonu şıkları ve farklı fikirlere ilişkin seçenek eklendi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, daha önce de Viranşehir sahil yolunun trafiğe kapatılıp, kapatılmaması için referandum düzenlediklerini aktardı.

Viranşehir sahil yolu için yaptıkları oylamadan sonra vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Tarhan, "Biz, her zaman önce halkımızın isteklerine önem verdik. Bunu da en demokratik yöntemle yani vatandaşlarımıza sorarak uyguladık. Bu tarz alanlarımızın değerlendirilmesinde en iyi halkımız karar verecektir." ifadelerini kullandı.

Her vatandaşın görüşüne saygı duyduklarını dile getiren Tarhan, şunları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz kamuoyu yoklaması sayesinde vatandaşlarımızın almış olduğu karar doğrultusunda çalışmalarımızı başlatacağız. İlçemizde yaşayan herkesin görüşüne saygı gösteriyoruz. Halkın belediyesi olacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyor, halkımıza güveniyor, önemsiyor ve mutluluğunu istiyoruz. Bölge sakinlerine dağıttığımız anketimizin sonucu doğrultusunda çalışmalarımıza başlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.