Mersin

TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

16:40 01 Ekim 2016
TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ağustos ayında gerileyen ekonomik güven endeksinin eylül ayında toparlanarak yüzde 20,8 artışla, 87,81'e yükseldiğini belirtti.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, endeksin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 24,1 sert azalışla 72,66 değerine gerilediğini anımsattı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklamasına göre ekonomik güven endeksindeki artışın, hizmet sektörü, reel kesim ve inşaat sektöründeki güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandığını aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Ağustos ayında gerileyen ekonomik güven endeksi, Eylül ayında toparlanarak yüzde 20.8 artışla, 87.81'e yükseldi. Ekonomik güven endeksi ocak ayında 83.9 değerini almış, şubat ayında TÜİK'in veriyi hesaplamaya başladığı ocak 2012'den beri en düşük değer olan 71.46'ya geriledikten sonra genel olarak yukarı yönlü bir seyir izlemişti. Endeks, 15 Temmuz öncesine kadar hesaplanan verilerle temmuz ayından bir önceki aya göre yüzde 14.9 artışla 95.73'e yükselmişti."

Kılıç, ekonomik güven endeksinin tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ilişkin güven göstergelerinin birleştirilmesinden oluştuğunu belirterek, "Alt endeksler her ayın ilk iki haftasında derlenen veriler kullanılarak hesaplanıyor. Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması ortalama üzeri güveni, 100'den küçük olması ise ortalama altı güveni göstermekte." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.