Mersin

Mersin'de, Uyuşturucu ile Mücadele toplantısı

16:48 27 Ekim 2016
Mersin'de, Uyuşturucu ile Mücadele toplantısı

Mersin'de Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu'nun 2016 yılı 4. toplantısı Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Çakacak, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadele konusuna büyük önem verdiğini ve bu mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmalar yapılacağını belirtti.

Uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi amacıyla güvenlik birimlerinin daha kapsamlı çalışma yapması gerektiğini ifade eden Çakacak, şu bilgileri aktardı:

"Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi amacıyla madde bağımlılarının eğitilmesi, istihdam edilmesi ve bağımlıların topluma kazandırılması noktasında somut projeler oluşturulması amacıyla valilik proje ofisiyle ilgili birimler birlikte çalışıyor. Özellikle son dönemlerde dünyada uyuşturucu kullanımı çok küçük yaşlara kadar indi. Uyuşturucu bağımlılığının sadece çocuklarımızı ve gençliği değil neredeyse tüm insanlığı tehdit edecek boyutlara ulaştı."

Toplantıda, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sunumlar yaparak, uyuşturucuyla mücadele konusu hakkında katılımcılardan görüş ve çözüm önerileri alındı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.