Mersin

Mersin'de toplantı ve gösteri yürüyüşlerine düzenleme

10:43 02 Kasım 2016
Mersin'de toplantı ve gösteri yürüyüşlerine düzenleme

Mersin Valiliğinden, il genelinde kamuya açık alanda yapılacak her türlü toplantı, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamalarının güvenlik gerekçesiyle önceden izin alınarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütlerinin, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kast eden eylemlerini çok farklı yollara başvurarak sürdürdükleri belirtildi.

Terör örgütlerinin, özellikle insanların kalabalık olarak bulunduğu açık veya kapalı yerlerdeki toplantıları, gösteri yürüyüşlerini ve benzer faaliyetleri hedef aldığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla il sınırları içerisinde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yol, meydan, cadde, sokak ve park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun ek 1. maddesi kapsamında umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteriler, 2985 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin verdiği yetkiye istinaden 5442 sayılı kanunun 11. maddesine göre önceden izin alınarak gerçekleştirilecektir."

Açıklamada, izin alınan faaliyetlerin istismar edilmeden, amacına ve ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmesinin kolluk birimlerince takip edileceği, karara uymayanlara adli ve idari işlem yapılacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.