Mersin

Mersin'de "Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi"

14:41 04 Kasım 2016
Mersin'de "Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi"

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerince "Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi" (GOGEM) hazırlandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere daha güvenli eğitim verilmesi ve okul dışından gelebilecek tehlikelere karşı projenin oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, projede, okul yönetimiyle sürekli diyalog içinde bulunulacağı ifade edilerek, okul ve öğrenci güvenliğine yönelik emniyet teşkilatı tarafından sorunların daha hızlı, etkin bir şekilde çözüme ulaştırılacağı aktarıldı.

Projenin değerlendirme toplantısında bazı kararların alındığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi kapsamında eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle öğrencilerin huzurlu bir ortam içerisinde eğitim ve öğrenimlerini sürdürmeleri amacıyla, proje değerlendirme kurulu tarafından yapılan toplantıda alınan kararlar gereğince, okulların açıldığı tarihten itibaren ilçe emniyet müdürlüklerince sorumluluk bölgeleri dahilinde bulunan tüm okulların giriş çıkış saatlerinde okul önlerinde ve çevresinde, 20 gün süreyle gerekli tedbirler alınmıştır. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından da okul çevrelerinde tedbirler arttırılmıştır. İl merkezimizde faaliyet gösteren toplam 387 okulda her okul için bir "polis irtibat görevlisi" görevlendirilmiştir. Toplam 387 okulun, ilçe emniyet müdürlüklerince risk değerlendirmesi yapılmış, 43 okul birinci derece, 26 okul ikinci derece, 318 okul üçüncü derece riskli olarak belirlenmiştir. Birinci derece riskli görülen okulların önünde ve çevresinde giriş çıkış saatlerinde eğitim öğretim yılı sonuna kadar sürecek şekilde ekipler görevlendirilmiştir.."

Açıklamada, proje kapsamında, okullarda meydana gelebilecek olan rehin alma, adam kaçırma gibi olaylara anında müdahale için TEM, Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüklerinden birer amir ve 9'ar memurdan oluşan 10'ar kişilik krize müdahale ekiplerinin oluşturulduğu bildirildi.

Ayrıca, proje kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "kişisel güvenlik ve suçtan korunma" hususlarında eğitim programlan hazırlandığı ve program dahilinde seminerlere devam edileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.