Mersin

"Taş mektep" restore edilecek

16:56 13 Şubat 2017
"Taş mektep" restore edilecek

Mezitli ilçesinde, cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında inşa edilen ve "Taş mektep" olarak bilinen Cumhuriyet Ortaokulu restore edilerek müzeye dönüştürülecek.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Esenbağlar Mahallesi’ndeki 94 yıllık Cumhuriyet Ortaokulu’nun restorasyon ihalesi, yarın gerçekleştirilecek.

Halk arasında "Taş mektep" olarak bilinen okul, restorasyon çalışmasının arıdından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda müze olarak açılacak.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, okulun restore edilmesiyle Esnebağlar’ın daha önemli ve tercih edilir bir yer haline geleceği belirterek, şunları kaydetti:

"Taş mektep, Esenbağlar’ın önemli bir pilot noktası oluyor. Cumhuriyet döneminde pek çok öğrenci yetiştiren bu okul, kapatıldıktan sonra tescili yapılmış ve kaderine terk edilmiş bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra Başbakanlıktan burasının tahsisini aldık ve projelendirdik. Keşif çıkartıldı ve büyük ölçüde Valilikten de kaynak sağlanacak. İhaleden sonrada süreç başlayacak. Mart ayı ile birlikte inşaatın başlaması planlanıyor."

Esenbağlar Mahallesi Muhtarı Hasan Develi ise bölgede yaşayanların tamamının bu okuldan mezun olduğu için binanın anılar taşıdığını ifade ederek, projeden dolayı mutlu olduklarını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.