Mersin

Mersin'de anne kızın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı

15:32 28 Şubat 2017
Mersin'de anne kızın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde annesiyle birlikte 2 katlı müstakil bir evde oturan kadının evinden, 4 kamyon çöp çıkarıldı.

Toroslar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tozkoparan Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların şikayet etmesi üzerine Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, birçok kez uyarıya rağmen evlerinde çöp biriktiren anne ve kızının yaşadığı eve gitti.

Yapılan denetim sonucunda eski gıda maddeleri, giysiler, içi çöp dolu çuvallar, sokaklardan toplanmış küflü ve paslı eşyalar, pet şişeler, teneke kutuları, poşet ve kağıttan oluşan ve yıllardır biriktirildiği öğrenilen çöpler, ekiplerce toplanarak ev temizlendi

Evden toplanan çöpler, ekipler tarafından kamyonlara yüklenerek imha edilmek üzere çöp depolama merkezine taşınırken, boşaltılan ev ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, halkın sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinin dilekçelerine istinaden çöp evi temizlediklerini ifade eden Başkan Tuna, "Mahalle sakinlerimiz, biriken çöplerden ve yayılan kokulardan dolayı büyük rahatsızlık duyuyorlardı. Belediyemize yapılan şikayet dilekçeleri üzerine ekiplerimiz, bu evde çöplerin uzun yıllardır biriktirildiğini tespit etti ve gerekli çalışmaları başlattı. Belediye olarak, halkımızın huzur ve sağlığı bizim için her zaman önemlidir." diye konuştu.

Tuna, zabıta ekiplerinin 24 saat görev başında olduğunu ve bu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşların şikayetlerini bildirmelerini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.