Mersin

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

21:58 13 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Mehmet Akif’in bizlere en kıymetli hediyesi olan İstiklal Marşı’na, vatanın her karış toprağında gururla dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız altında büyük bir coşkuyla okuyarak son nefesimize kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Çakacak, milletin türlü imkansızlıklar ve yoksulluklara rağmen vatanına yönelen saldırılara canı pahasına karşı koyduğunu ifade etti.

Milli mücadelenin, eşi görülmemiş bir zaferle taçlandırıldığını vurgulayan Çakacak, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif’in bizlere en kıymetli hediyesi olan İstiklal Marşı’na, vatanın her karış toprağında gururla dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız altında büyük bir coşkuyla okuyarak son nefesimize kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yüreği vatan için atan ömrünü millete adayan, Mehmet Akif gibi bir ecdadın torunları olarak, onun yüksek ideallerini, heyecanını, vatan aşkını, millet sevgisini bugün de en güçlü şekilde yaşatma azim ve kararlılığındayız."

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, İstiklal Marşı'nın Kurtuluş Savaşı'nın özeti olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarına Allah'tan rahmet, 12 Mart'ın bizden sonraki nesillerin, binlerce yıl boyunca kutlayacağı bir gün olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin de ödüllerini aldığı törende, şiir dinletileri sunuldu.

Törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kadir Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.