Mersin

Kızkalesi'nin güvenliği 15 MOBESE ile sağlanacak

11:26 16 Mart 2017
Kızkalesi'nin güvenliği 15 MOBESE ile sağlanacak

Mersin'in Erdemli ilçesindeki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'nin çevresine, yeni turizm sezonu öncesi 15 MOBESE kamerası takıldı.

Erdemli Emniyet Müdürü Ali Doğan, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ve yönetimini ağırladığı ziyarette, ilçenin en önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'nin güvenliğinin arttırıldığını söyledi.

Bölgeye gelen misafirlerin huzurunun önemine değinen Doğan, "Kızkalesi’nde tatilcilerin ve bölgeye gelen misafirlerin huzur içinde tatillerini yapmaları için gereken her türlü tedbirler alınacak. Bu aşamada Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğünün yakın takip edeceği 15 adet MOBESE kamerası kuruldu. Yani, Kızkalesi olası hırsızlık ve asayiş bozucu olaylar başta olmak üzere birçok konuda üçlü denetimle MOBESE takibinde olacak." dedi.

Doğan, Kızkalesi Polis Merkezinin de vatandaşların her türlü istek ve görüşünü iletebileceği, yardım isteyebildiği bir merkez haline getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

" Bu huzur ilçesinin huzurunu ne şartta olursa olsun bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Kızkalesi’nde halkın en fazla şikayet ettiği hırsızlık olayının önüne geçmek için özel timler de kuracağız. Bu konuda Kızkalesi Polis Merkezine takviye ekipler göndereceğiz. Yani niyeti huzuru bozmak olanlara aman vermeyip bu işi Kızkalesi’nde yapmak için gelenler bin pişman olacaklar. Ben bu konuda Kızkalesi esnafından büyük destek göreceğimizi umut ediyorum."

Hüseyin Çalışkan da çalışmalardan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, yerli ve yabancı turistlerin huzur içinde tatil yapabilmesinin el birliğiyle sağlanacağını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.