Mersin

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

17:05 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkanvekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Aktaş, mesajında, Çanakkale ruhunun Türk milletine daima bir rehber olacağını ifade etti.

Her kesimiyle tek vücut haline gelerek düşmana karşı vatanını savunan Çanakkale kahramanlarının adeta bir destan yazdığını aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu toprakları korumak, bu büyük zaferi torunlarına miras olarak bırakan atalarımıza duyduğumuz minnetin en temel göstergesi olacaktır. Bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyan ve dünyanın hafızasına 'Çanakkale Geçilmez' sözünü kazıyan kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Nitelik ve nicelik bakımından hayli üstün olan düşman kuvvetlerine karşı öz vatanını savunan bu kahramanlar, aynı zamanda dünya savaş tarihine de adlarını altın harflerle yazdırdılar. Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun kurtuluş ve bağımsızlık yolunda verdiği mücadelenin kıvılcımını yaktı. Bu zafer, kendisinden sonraki Anafartalar, Sakarya zaferlerine ve son olarak 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşu ile birlikte düşmanın Anadolu'dan temizlenmesine ilham kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bütün güç koşullara rağmen önce boğazların, sonra da tüm yurdun düşman eline geçmesini engellemişlerdir. Bu açıdan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini bir kez daha kutlamak istiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.