Mersin

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

12:18 09 Nisan 2017
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Polisevi'nde düzenlenen yemeğe, Vali Özdemir Çakacak, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Vali Yardımcısı Mehmet Demirezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Çakacak, yemekte yaptığı konuşmada, bu tür buluşmaları bir nevi aile buluşması olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Teşkilat mensuplarının ve ailelerinin Polis Haftası'nı kutlayan Çakacak, şöyle konuştu:

"Türk Polis Teşkilatı geçmişi çok eskiye dayanan köklü bir kuruluş. 172 yıllık tecrübesi, birikimi ve geleneğiyle sahip olduğu kültür, eğitim, donanım, modern imkan ve kabiliyetleriyle uluslararası arenada kendisinden fazlasıyla söz ettiren bir kuruluş. Teşkilat mensuplarının vatandaşlarımızın huzurunu, güvenini ve asayişini temin etmek amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre cansiparane bir şekilde görev yapıyor. Böyle bir hizmeti yerine getirebilmek çok kolay değil. Onların bu başarılı çalışmalarının arkasında muhakkak onları her şeyleriyle destekleyen çok kıymetli aileleri var."

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.