Mersin

İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği

14:27 18 Mayıs 2017
İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği"yle, önceliğin inşaat sektöründeki iş kazalarının "0"a indirilmesi olduğunu söyledi.

Akyıl, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl başlatılan "İstihdam Seferberliği"nin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla, 13 Mayıs Cumartesi günü 3. havalimanı şantiyesindeki programda başlatılan "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" programı için kente geldiklerini söyledi.

Program ile önleme kültürünü yaygınlaştırmayı ve iyi uygulamaları geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Akyıl, "Seferberlik çağrısıyla birlikte inşaat sektöründe hedef 0'a ulaşılabilmesi için yine ilk programımızda olduğu gibi çalışma hayatının tüm kesimleriyle bir araya gelip, hedef 0'a nasıl ulaşılabilmesi gerektiğini, bakanlığın uygulamalarını, teşviklerini taraftarlarımıza anlatacağız." dedi.

Akyıl, sektörün tüm taraflarıyla bir araya geleceklerine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Programla birlikte iş sağlığı güvenliği kapsamındaki genel durumumuzu ortaya koyacağız. Bu kapsamda, bakanlığımızın İş Teftiş Kurulu Başkanlığından bir kişi, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüzden 1 kişi, mesleki yeterlilik kurumundan 1 kişinin oluşturduğu heyetle, bu seferberlik kapsamında ikinci turumuzu ve iş sağlığı güvenliği kapsamındaki turumuzu başlatmış bulunuyoruz.

İş yerinde çalışma koşullarını iyileştirmek için alınacak önlemlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi kapsamında da taraftarlarca etkin katılım kazanım sağlanarak, bu alanda kazanılan tecrübe ve etkin bilgi birikiminin paylaşımının yapılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için çaba sarf edeceğiz."

İş sağlığı güvenliğinin, çalışma hayatının olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Akyıl, bu kapsamdaki görüş alışverişlerinin önemine de değindi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nden Meftun Sakallı ise Türkiye'de, 6 binlerde olan iş güvenliği uzmanı sayısının 2012'de bu alanda çıkarılan yasanın ardından 105 bin 828'e ulaştığını belirtti.

Heyet, program kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek "İş Sağlığı ve Güvenliği Sektörel Toplantısı"na katıldıktan sonra çeşitli inşaat firmalarını ziyaret edecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.