Mersin

Mersin'de reklam panosu için ağaç kesildiği iddiası

18:02 14 Temmuz 2017
Mersin'de reklam panosu için ağaç kesildiği iddiası

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sosyal medyada paylaşılan, reklam panosunu kapattığı gerekçesiyle ağaçların kesildiği görüntülere ilişkin, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve kesilenlerin yerine yeni fidanların dikileceğini söyledi.

Kocamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Yenişehir ilçesi Okan Merzeci Bulvarı'ndaki 4 ağacın, reklam panosunu kapattığı gerekçesiyle bazı kişilerce kesilme anının yer aldığı görüntülere ilişkin inceleme başlattıklarını söyledi.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerince sahada araştırma yaptıklarını kaydeden Kocamaz, "Yaptığımız tespitlerde maalesef bu ağaç kesiminin tek bir noktada yaşanmadığı, çeşitli noktalardaki reklam panolarının önüne denk gelen 30 ağacın kesildiğini saptadık. Bu durumu kesinlikle kabul edemeyiz. Konuyla ilgili görüntüler ve çektiğimiz fotoğraflarla adli mercilere suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Kocamaz, şüphelilerin cezalandırılması için çalışmanın yanı sıra çevreye verilen zararın giderilmesi amacıyla da ağaçların kesildiği noktalarda fidan dikeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.