Mersin

MEÜ Diş Hekimliği Fakültesinde ilk öğrenci kayıtları

11:51 16 Ağustos 2017
MEÜ Diş Hekimliği Fakültesinde ilk öğrenci kayıtları

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Yerleşkesi içine kurulan Diş Hekimliği Fakültesinde, yeni akademik yıl için ilk öğrenci kayıtlarının alınmasına başlandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, fakülteye 60 kişilik kontenjanın yanı sıra 10 yabancı uyruklu ve 2 okul birincisi öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Fakültenin, 1 profesör, 11 yardımcı doçent ve 2 pratisyen diş hekimiyle yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacağını belirten Ergün, "Türkiye'de öğrenci alan 40 devlet üniversitesi içinde tercih edilen 20. Diş Hekimliği Fakültesi olduk. İlk öğrencilerini alan bir fakülte için bu büyük bir başarı. Çok iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Gelen öğrencilerin puanlarının yüksek olması, üniversitemize ve şehrimize yoğun talep olduğunu gösteriyor." ifadelerini kulandı.

Ergün, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan bugüne kadar geçen yaklaşık bir yıllık süre içerisinde hem öğrenci alımı, hem de diş hekimliğinde uzmanlık sınavı neticesinde asistan alımı gerçekleştirildi. Biz bölgede özellikle kompleks vakalarda ve karmaşık cerrahi çekimlerde fakültemizin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Pratisyen hekimlerin yapamadığı veya zorlandığı vakaları üniversitemiz bünyesinde yapacağız. Her bölümde başarılı öğretim üyelerinin yer aldığı fakültede, ayrıca protez diş yapımı için bir teknisyen de görev yapıyor. Yapımının tamamlanmasıyla geçici diş kliniğinde, 18 diş ünitesi yer alacak. 5 yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler, uzmanlık için girişimde bulunabilecek, kendi kliniklerini açabilecek veya hastanelerde çalışabilecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.