Mersin

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

12:57 29 Ağustos 2017
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kocamaz, mesajında, nice zaferler kazanılan ağustos ayının Türk'ün zafer ayı olduğunu belirtti.

Ağustos ayında kazanılan Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun kapılarının açıldığını ve ebedi Türk yurdu olarak kalmasının Büyük Taarruz Zaferi ile sağlandığını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

"Bizler bu vatanı kolay kazanmadık. Uğruna milyonlarca şehit verdik. Bugün de o mübarek şehitlerle aynı karardayız. Yurdumuza, canımız pahasına kara sevdalılar gibi sevdalıyız. Türlü hile ve tezgahlarla bizi bin yıllık vatanımızdan koparmak isteyenler, bölücü ve paralel hainleri içimize salanlar, üç kıta ve yedi iklime hükmeden Türk'ün şanlı tarihini ve bilhassa 30 Ağustos tarihini sakın ha sakın unutmasınlar. Türk'e kefen biçmeye kalkanlar bu gerçeği akıllarından çıkarmasınlar. Türk, gerektiğinde ölebilen bir milletin adıdır. Ve vatan için ölmek, ölümlerin en güzelidir. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi, 'Vatan sevgisi imandandır'. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün hatıralarını yad ettiğimiz 30 Ağustos Büyük Taarruz kahramanları ve tarih boyunca vatan, millet ve mukaddeslerimiz uğruna verdiğimiz şehitler, çocuklarımız ve gençlerimiz için en şerefli örneklerdir. Bu vesileyle, necip milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, aziz şehitlerimizin asil hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

- Ercik'in mesajı

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ercik, mesajında, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

1919'da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle zaferle taçlandığını aktaran Ercik, mesajında şunları kaydetti:

"30 Ağustos, 'ya istiklal ya izmihlal' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 30 Ağustos 1922'de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan cumhuriyetimizin de müjdecisidir. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepki, 30 Ağustos ruhunun yansımasıdır. Tıpkı 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi 15 Temmuz 2016'da da bu necip millet vatanı, milleti ve bayrağı için göğsünü siper etmiştir. Bu vatan toprakları için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.