Mersin

Dünya Yürüyüş Günü

17:42 03 Ekim 2017
Dünya Yürüyüş Günü

İlçe Sağlık ve Toplum Sağlığı Müdürü Füsun Kaleli, Uyuşturucuyla Savaşanlar Derneği Başkanı Mehmet Öncül, dernek üyeleri, bazı okulların öğretmen ve öğrencileriyle sağlık müdürlüğü çalışanlarının katıldığı yürüyüş Atatürk Caddesi Yarenlik Alanı girişinden başlayıp, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde sona erdi.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Tarsus ilçe Sağlık ve Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile Uyuşturucuyla Savaşanlar Derneği tarafından yürüyüş düzenlendi.

Grup ellerinde, "uyuşturucuya hayır", "obeziteye hayır", "tutsak olma, uzun yaşa", "sağlık için yürüyüş", "damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin", yazılı pankartlarla farkındalık yaratmak için yürüyüş yaptı.

İlçe Sağlık ve Toplum Sağlığı Müdürü Füsun Kaleli, etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimin küçük yaşlarda başladığını belirtti.

Farkındalık yaratmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaleli, "Amacımız obeziteyle, uyuşturucuyla, madde bağımlılığıyla en etkin şekilde mücadele etmek. Sağlıklı bir gelecek yetiştirmek için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Uyuşturucuyla Savaşanlar Derneği Başkanı Mehmet Öncül de son yılların en büyük baş belası uyuşturucu konusunda etkin mücadele edeceklerini aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.