Mersin

Mersin Üniversitesi akademik yılı açılış töreni

10:36 13 Ekim 2017
Mersin Üniversitesi akademik yılı açılış töreni

Mersin Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Çiftlikköy Kampüsü'ndeki meydanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde devam edilen programa, Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ve Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üniversite rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Yıldızer, burada yaptığı konuşmada, üniversitedeki akademisyenlerin, özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk alan gençler yetiştirmeye devam edeceğine olan inancının tam olduğunu bildirdi.

Konuşmasının bir bölümünde gençlere seslenen Yıldızer, ''Sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum.'' dedi.

Çamsarı ise 1992 yılında kurulan üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra yaptığı bilimsel araştırmalarla da hem bölgede hem de Türkiye'de öncü konuma geldiğini ifade etti.

Çamsarı, şunları kaydetti:

''Üniversitemizde, 736'sı öğretim üyesi olmak üzere toplam bin 634 öğretim elemanı ve bin 529 idari personel görev yapmaktadır. Çiftlikköy Kampüsü, Tece Kampüsü, Yenişehir Kampüsü ile Tarsus, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut ve Gülnar ilçe okullarının toplamında, 20 bin 470'i lisans, 5 bin 200'ü lisans üstü ve 22 bin 326'sı ön lisans olmak üzere yaklaşık 48 bin öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir. Üniversitemiz, ülke ve bölge ihtiyaçlarına, günümüz bilim ve teknoloji koşullarına göre her geçen yıl yenilenerek ilerliyor. Son 3 yılda önemli akademik gelişmelere, yüksek bütçeli projelere, kurumsal düzeyde yeni çalışmalara imza atıldı. Hep birlikte kenetlenerek her zamankinden daha çok çalışıp, üniversitemizi daha da yükseklere taşıyabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerimle 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimiz ve personelimize hayırlı olmasını diliyorum.''

Törende, yerel sanatçı Burak Sever de bir konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.