Mersin

Mücadele ettikleri kanseri beyaz perdede anlatacaklar

11:14 24 Ekim 2017
Mücadele ettikleri kanseri beyaz perdede anlatacaklar

SERKAN AVCI - Meme kanserine karşı farkındalık yaratmak amacıyla senaryosu hazırlanan ve yönetmeni ile bazı oyuncuları aynı hastalıkla mücadele eden "Kalpten Gerdanlık" adlı sinema filmi, Mersin il merkezi ve Tarsus ilçesinde yapılan çekimlerin ardından beyaz perdeye hazırlanıyor.

Uzun süren hazırlık sürecinin ardından çekimleri gerçekleşen film, yönetmen Sultan Nil Turan ve bazı oyuncular için özel bir anlam taşıyor.

Hastalıkla mücadele eden veya geçmişte yakalandığı kanseri atlatan isimlerin de rol aldığı film, "Göğsümde taşıdığım en ağır yük" temasıyla Mersin merkez ve Tarsus ilçesinde çekildi.

Filmin oyuncu kadrosunda Tayfun Sav, Suavi Eren, Gizem Nur Doğa, Soydan Soydaş ve Altuğ Seçkiner gibi isimler de yer aldı.

Polisiye bir senaryo içeren film, içeriğindeki dolaylı veya direkt mesajların yer aldığı sahnelerle meme kanserine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Film ekibi, meme kanseriyle mücadelede farkındalık için Türkiye'nin kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinin duvarına da iki kadın figürünün yer aldığı grafiti çalışması yaptı.

21 gün süren çekimlerin ardından montaj aşamasına geçilen filmin ocak ayında vizyona girmesi hedefleniyor. Film için İstanbul ile Mersin'de gala düzenlenecek ve aynı zamanda meme kanseriyle mücadele için bir kamu spotu da hazırlanacak.

- "Kanser beni yolumdan alıkoyamadı"

"Kalpten Gerdanlık" filminin yönetmeni Sultan Nil Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerilim ve dram türündeki filmin asıl amacının meme kanserine farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Çekimleri "Meme kanserine farkındalık ayı" olan ekim ayında yaptıklarının altını çizen Turan, filme Sağlık Bakanlığının da destek verdiğini söyledi.

Turan, filmde direkt olarak kanseri konu almadıklarına dikkati çekerek, "Filmin arka planıyla, görselinde, bazen direk bazen de dolaylı olarak kullandığımız nesneler ve objelerle titiz çalışma yürüterek kansere farkındalık yaratmaya çalıştık." dedi.

Filmin kanserle mücadele eden kişileri de bir araya getirdiğinin altını çizen Turan, şunları dile getirdi:

"Ben yaklaşık 3-4 aydır kanserle mücadele ediyorum. Bu hastalığa yakalananlarda 'Eve kapanayım, insanlarla ilişkilerimi bitireyim' gibi bir psikoloji ortaya çıkıyor. Her şeyi bir kenara bırakıp zamanı eritme hesabına giriyorsunuz. Fakat ben böyle yapmadım. Mesleğime devam ediyorum. Kanser beni yolumdan alıkoyamadı. Bütün insanlığa örnek olma gayretindeyim. Bu konuya hassas yaklaştım. Bizim oyuncu kadromuzda da bu hastalığa yakalanmış ve bu hastalığı yenmiş insanlar var. Zaten bizleri bir araya getiren şey hastalığın kendisi. Bir kısmımız atlattı, bir kısmımız mücadeleye devam ediyor. En güzel örnekle bizleriz. Farkındayım, savaşıyorum. Savaşırken, üretiyorum."

- "Kaçtığınız sürece yenilirsiniz"

"Komiser Ceren" rolünü canlandıran başrol oyuncusu Bahar Özkan da filmin ekip için özel bir anlamı olduğunu ifade etti.

Özkan, kendisinin de kanserle mücadele ettiğini anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Yıllarca bu hastalıkla mücade ettim ama yenilmedim. Evlendim, çocuğum da oldu. Mesleğime de devam ediyorum. Zor bir süreç, acılı bir süreç. Dayanması gerçekten güç istiyor ama yanınızda size destek olan, sizi seven insanlar varsa atlaması en kolay şey haline geliyor. Kanserin tek çözümü insanlarla bir arada olmak. Kaçtığınız sürece yenilirsiniz. Ben 14 yıldır hastalıkla mücade ediyorum. Tedavilerime devam ediyorum. Size değer veren insanlar varsa yenilmeyeceksiniz, ayakta duracaksınız."

Filmde "Emniyet Müdürü Ömer" karakterinin canlandıran oyuncu Tayfun Sav, polisiye ve dram türünde beyaz perdeye yansıyacak filmin, izleyenler açısından gizemli bir serüvene tanıklık edeceğini aktardı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.