Mersin

TKDK projelerine en çok başvuru Mersin'den yapıldı

16:47 25 Ekim 2017
TKDK projelerine en çok başvuru Mersin'den yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörü Veli Akın, TKDK'nın 122 milyon avroluk hibesine en çok proje başvurusunun Mersin'den yapılmasının gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Akın, yaptığı açıklamada, Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı kapsamında verilecek 122 milyon avroluk hibeye Türkiye genelinde destekleme kapsamındaki 42 il arasında 35 projeyle en çok başvurunun Mersin'den yapıldığını aktardı.

Süt işleme, süt toplama merkezi, meyve sebze işleme, soğuk hava depoları, et işleme tesisi, kesimhane, su ürünleri işleme gibi alanlarda proje kabulü yaptıklarını ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 42 ilde uygulaması yapılan IPARD II Programı kapsamında Mersin İl Koordinatörlüğü 35 proje alımı gerçekleştirerek hem en fazla proje hem de en fazla uygun harcama tutarı bazında kabulü yapan birinci il oldu. Verilecek hibe çarpan etkisiyle Mersin ekonomisine ciddi katkı yapacak.

Akdeniz'in 11, Erdemli'nin 6, Mut'un 3, Silifke'nin 2, Tarsus'un 6 ve Toroslar'ın 7 adet olmak üzere toplam 6 ilçeden başvuru alındı. Mersin'den toplam yatırım tutarı 142 milyon liralık projelere toplam ödenecek hibe tutarı 65 milyon lira."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.