Mersin

Langen Belediye Başkanı Gebhardt Tarsus'ta

17:01 02 Kasım 2017
Langen Belediye Başkanı Gebhardt Tarsus'ta

Almanya'nın Langen Belediyesi'nin başkanı Frieder Gebhardt, Langen'in "kardeş şehri" olan Tarsus'u ziyaret etti.

Tarsus Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gebhardt başkanlığındaki heyet ziyaret kapsamında Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile görüştü.

Gebhardt, ziyarette yaptığı konuşmada, yeniden bir araya gelmenin sevinci içerisinde olduğunu belirtti.

Dünyanın farklı ülkelerinden 11 kurum ve kuruluşun katılımıyla Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleştirilen, Forum 2017 programında Tarsus Belediyesi'ne "Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü" verildiğini anımsatan Gebhardt, "Langen ile Tarsus'un 25 yıllık bir kardeşlik geçmişi var. Uluslararası alanda bir ödül almanın farklı bir boyutu var. Tarsuslulara teşekkür ederiz, bu bizleri de gururlandırdı." ifadesini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Can da Almanya'nın Langen kentiyle 1991 yılında imzalanan kardeş kent ve kardeş belediyeler anlaşması kapsamında, 25 yıldan bu yana sıcak ilişkilerde bulunduklarını bildirdi.

Can, yapılan ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Kardeşliğimizin 25'inci yıl dönümü. Gerçekten 25 yıl bir çeyrek bir asır, inşallah nice 25 yıllara diyorum. Bu sürede geçen hafta yaşadığım bir mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tarsus Belediyemiz 2002 yılında kalite yolculuğuna başlamıştı. Türkiye’de EFQM kalite yolculuğunda 2013 yılında Türkiye Mükemmellik Ödülünü almaya hak kazanmıştık. 2015 yılında EFQM Uluslararası Mükemmellik yolculuğunun üyesi olduk. 2017 yılında başarı ödülünü almaya hak kazandık. Geçen hafta İspanya ülkesinin Madrid şehrinde EFQM Uluslararası Mükemmellikte Başarı Ödülümüzü aldık. Avrupa ülkelerinde 11 ödül almaya hak kazanan kurum ve kuruluşların içerisinde Türkiye’de 2017 yılında EFQM Mükemmellikte Başarı Ödülünü alan tek kurum ve kuruluş Tarsus Belediyesi'dir."

Ziyarette, Alman Türk Dostluk Derneği yönetimi de yer aldı.

Öte yandan, heyetin ziyareti kapsamında yarın "Kardeş Şehir 25. Yıl Kutlaması" etkinliğinin düzenleneceği bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.