Mersin

"Minik Maker'ler İş Başında" Projesi

15:19 24 Kasım 2017
"Minik Maker'ler İş Başında" Projesi

TEB'den yapılan açıklamaya göre, TEB İnovasyon Maker Atölyesi'ndeki çocukların inovasyon merakı ve potansiyeli üzerine geçen yıl İstanbul'da başlayıp ardından Anadolu'da devam edilen maker eğitimleri kapsamında Mersin Teknopark içinde faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evi'nde etkinlik düzenlendi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), tarafından hayata geçirilen "Minik Maker’ler İş Başında" Projesi kapsamında Mersin'de düzenlenen eğitime 64 öğrenci katıldı.

Kentteki 8 okuldan 64 öğrencinin yer aldığı eğitimde, "3 boyutlu yazıcılar", "Arduino", "Kodlama" ve "Makey Makey" ana başlıkları altındaki konular, Makers Türkiye eğitmenleri tarafından öğrencilere aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, "Bugünün Maker Çocukları, Yarının Büyük Girişimcileri" sloganıyla hayatı geçirdikleri proje kapsamında, Mersin'deki çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Mersin'de 8 okuldan 64 çocuğa eğitim verdiklerini aktaran Boz, şunları kaydetti:

"Çocukların, maker atölyelerinde tanıştıkları yeniliklerin gelecekte başarılı girişim hikayelerinin ilk adımı olacağına inanıyor, çocuklarımızı inovasyon yolculuklarında her zaman destekliyoruz. TEB olarak, özellikle gençlerimizi inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyor, onların bu yöndeki çalışmalarına destek olmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında girişimcilerimize elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden, projelerini nasıl yeni pazarlara taşıyacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz."

Açıklamada, proje ile Türkiye genelinde 72 devlet okulundan 500'ün üzerinde öğrenciye maker eğitimi verilmesinin hedeflendiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.