Mersin

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

16:41 25 Kasım 2017
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Cumhuriyetin çağdaş yaşamda biz kadınlara sağladığı hak ve özgürlüklerden hangi koşullarda olursak olalım hiçbir zaman asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Köse, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla Özgür Çocuk Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, kadına karşı her türlü şiddetin karşısında olduklarını bildirdi.

Türkiye'de her iki kadından birinin fiziksel şiddete uğradığını belirten Köse, sadece fiziksel şiddetle değil, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddetle yaşamın her alanında kadınların tahakküm altına alınmak istendiğini dile getirdi.

Köse, kadınların her şeyden önce güçlü ve özgür bireyler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete karşı örgütlenmenin ve birlikte mücadelenin kaçınılmaz olduğu bilincindeyiz. Aşırı sevgi bahanesiyle, kıskançlık cinnetiyle kadınlar asla yok edilemeyecek. Ayağa kalkın kadınlar, karşı koyun, daha çok örgütlenin, daha çok sesimizi çıkartalım. Cumhuriyetin çağdaş yaşamda biz kadınlara sağladığı hak ve özgürlüklerden hangi koşullarda olursak olalım hiçbir zaman asla vazgeçmeyeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddete yönelik sözlerine ilişkin tepkilere de değinen Köse, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin çarptırıldığını kaydetti.

Konuşmanın ardından Köse, beraberindeki parti üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.