Mersin

Anamur'da kan bağışçılarına madalya

11:07 12 Ocak 2018
Anamur'da kan bağışçılarına madalya

Eski Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı kabul eden Türk Kızılayı ekipleri, daha sonra bağışçılara madalya ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Anamur'da, Türk Kızılayı'na 20 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye gümüş, 10 kez kan bağışında bulunan 150 kişiye bronz madalya verildi.

Türk Kızılayı Anamur Temsilcisi İbrahim Kayhan, yaptığı açıklamada, kan bağışı yapan vatandaşların, daha önce madalya için Mersin'e davet edildiğini, ancak bağışçı vatandaşların madalyalarını almaya gidemediğini söyledi.

Mersin'deki yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonucunda, madalya töreninin Anamur'da düzenlenmesini sağladıklarını vurgulayan Kayhan, şöyle konuştu:

"Daha önceden telefonla kendilerine ulaşarak, davet ettiğimiz vatandaşlarımız gelip hem kan bağışında bulunuyorlar hem de hak ettikleri madalyalarını alıyorlar. Anamur, kan bağışı yapmada duyarlılığı yüksek bir ilçe. Kan bağışlayan vatandaşların verdikleri kanlar bir taraftan kan ihtiyacı olanların hayatını kurtarırken, bir taraftan da bağışçının ciddi bir rahatsızlığının olup olmadığı kan merkezlerinde yapılan analizler sonunda belirlenerek, varsa kendilerine bildiriliyor. Bu da bağışçılar için önemli bir hizmet oluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.