Mersin

Mersin'de "Sporun Mutfağındakiler" paneli

14:40 31 Ocak 2018
Mersin'de "Sporun Mutfağındakiler" paneli

Teknik direktör Oğuz Çetin, "Bugün Türk futbolunun ihtiyaç duyduğu şey, futboldan gelen kişilerin yönetimlerde ve takımların başlarında görev almasıdır." dedi.

Oğuz Çetin, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Sporun Mutfağındakiler" panelinde yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, burada attığı golleri hala hatırladığını belirtti.

Türk futbol kulüplerinin tüketim ve rant üzerine kurulu bir yapısının olduğunu savunan Çetin, "Kulüplerde herkes kendi kişisel menfaatleri için bir yaklaşım içerisinde bulunuyor. Bunların Türk futboluna herhangi bir katkısı olmuyor. Bu noktada futboldan gelenlere ihtiyaç duyuluyor." ifadelerini kullandı.

Çetin, 26 yaşında milli takım forması giymeye başladığını, ay-yıldızlı formayı 70 kez üstünde taşıdığını, bu süreçte 35 kez kaptanlık yaptığını anlattı.

Milli formayı istemeden bıraktığını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Aile yaşantım ve futbol kariyerim o dönemlerde bu denli ilerlerken 1990'lı yılların sonunda kongre yapısı değiştirilerek milli formayı giyme sınırı 75 yapılıp beni dışarıda bıraktılar. 1990'lı yılların sonunda benimle birlikte başlatılan bir operasyon var. İlk operasyon da bana yapılmıştır. O gün Türk futbolunu temsil eden neslin en başında ben geliyordum. Beni bile, bu etkin yönetim içerisine almamak için sınırı 75 yapıp dışladılar. Bugün Türk futbolunun ihtiyaç duyduğu şey, futboldan gelen kişilerin yönetimlerde ve takımların başlarında görev almasıdır. Futboldan gelenler, futbolun ruhunu taşır. Bizim futboldan gelmiş bir yöneticimiz yok."

Çetin, panelin moderatörü spor yorumcusu Emre Tilev'in "Futbolculuk mu yoksa teknik direktörlük mü daha kolay?" sorusu üzerine, teknik direktörlük görevinin Avrupa'ya oranla Türkiye'de daha zor şartlar altında yapıldığını savundu.

"Futbolcu olmasaydınız, hangi mesleği seçerdiniz?" sorusu üzerine Çetin, "İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü okumaya başlayarak, 4 yılda öğrenimimi tamamladım. Futbolda bu noktaya gelmeseydim, profesyonel bir futbolcu olmasaydım, inşaat mühendisi olurdum." ifadelerini kullandı.

Eski futbolculardan Serkan Reçber de çok çalışarak hayalini kurduğu Fenerbahçe formasını giydiğini kaydetti. Serkan Reçber, kariyeri boyunca unutamadığı anıları katılımcılarla paylaştı.

Panele, Çetin ve Reçber'in yanı sıra spor muhabiri Serhan Türk ile atletizm sporcuları Ersu Şaşma ve Tutku Yılmaz da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.