Mersin

Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de:

16:44 02 Şubat 2018
Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu ilerlemeye devam ediyor, kahramanca mücadele veriyorlar, hem PKK terör örgütüne hem PYD'ye hem de DEAŞ'a yönelik mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor." dedi.

Elvan, PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık'ın Mersin Anamur ilçesindeki cenaze törenine katılmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin babası Bekir Şık'ın kendisine "Ben Kürt'üm, benim oğlum Kürt. Ama bu vatan, millet, al yıldızlı bayrak için her türlü mücadeleyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dediğini anlattı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Elvan, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilerlemeye devam ediyor, kahramanca mücadele veriyorlar, hem PKK terör örgütüne hem PYD'ye hem de DEAŞ'a yönelik mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve ÖSO, Afrin'de terör örgütlerine karşı gerçekten destan yazıyor." ifadesini kullandı.

Tüm dünyanın PKK ve PYD'nin terör örgütü olduğunu bildiğini vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"PYD'nin bir terör örgütü olduğunu ve PKK ile ayrılmaz birer terör örgütleri olduklarını, birbiriyle iç içe olduğunu tüm dünya bilmesine rağmen, ki bunun en son örneğini Afrin'de gördük terörist başının posterini astılar, PYD'liler ve onun arkasında olduklarını tüm dünyaya göstermeye çalıştılar. PYD'nin terör örgütü olduğunu herkesin bilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz kahramanca mücadele etmesine ve destanlar yazmasına rağmen maalesef anamuhalef partisinden bazı isimler üzülerek ifade ediyorum gerçekten bizleri şaşırtan açıklamalarda bulunuyorlar. Milletin kenetlendiği bir anda, askerlerimizin kahramanca mücadele ettiği bir anda birisi silahlı kuvvetlerimizle teröristlere karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na 'terörist' diyor. Bir başkası dün, ne diyor biliyor musunuz? 'PYD'nin terör örgütü olduğuna dair istihbari bir bilgimiz yok' diyor. Utanmadan bunları söylüyorlar."

Bakan Elvan, PYD'nin terör olduğunu herkesin bildiğini vurgulayarak "Tüm dünya alem biliyor, ona rağmen siz anamuhalefet partisi olarak PYD'ye terör örgütü diyemiyorsanız ve demiyorsanız size yazıklar olsun. Bu milletin 80 milyon insanın kenetlendiği ve terörle mücadele ettiği bir dönemde, işte biraz önceki şehit olan Kürt kardeşimizin babasının söylediği ifadeleri söyledim size. Bunları söyleyemiyorlarsa yazık onlara yazık. Milletimiz neyin ne olduğunu biliyor. Şöyle bir ortamda bir kez dahi olsa bu anamuhalef milletle birlikte neden hareket etmiyor? Bir kez dahi olsa milletle birlikte hareket etse zor bir şey mi ama maalesef yapmıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kalkınma Bakanı Elvan, sınırda ve ülke içerisinde tek bir teröristi dahi bırakmadan hepsinin temizleneceğini ve kökünün kurutulacağını dile getirdi.

Genç, yaşlı, kadın herkesin "Ben Afrin'e gitmek istiyorum, ben teröristlere karşı savaşmak istiyorum" dediğini ifade eden Lütfi Elvan, herkesin ellerinde Türk bayraklarıyla şehit cenazesine katıldığını, bu birlik ve beraberliğin güçlenerek devam edeceğini kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.