Mersin

Çorapta istiridye mantarı

15:35 20 Şubat 2018
Çorapta istiridye mantarı

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir lisede, biyoloji öğretmeni ve öğrencileri, çorapta istiridye mantarı yetiştirdi.

Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Şerafettin Özaydın, öğrencileriyle birlikte, kütük üzerinde 45 günde yetiştirilen istiridye mantarını, kadın çorabında 1 haftada üretmeyi başardı.

Özaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok bölgesinde kütük üzerinde istiridye mantarı yetiştirildiğini belirterek, "Biz de ilk olarak kütük üzerinde denedik. Kütük üzerindeki istiridye mantarı, yaklaşık 45 gün sonra ürün vermeye başladı. 'Bu süreyi nasıl kısaltabiliriz?' düşüncesiyle, küçük hava deliği olan kadın çorabında mantar üretmeyi denedik. Örnek olarak yaptığımız denememizde büyük bir başarıya imza atarak, 1 hafta içerisinde çorapta mantar üretimini başardık. Kütük üzerinde yetiştirilen mantar, uzun süre sonra hasat edilirken, bu şekilde üretilen mantar, kısa sürede hasada hazır hale geliyor." ifadelerini kullandı.

Özaydın, "Üretim için bir çorap, biraz saman ve mantar tohumu yeterli." dedi.

Biyoloji derslerinde öğrencilere, mantar üretimi konusunda hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verdiklerini aktaran Özaydın, birçok öğrencinin bu sayede evlerinin deposunda mantar üretimi yaptığını söyledi.

11. sınıf öğrencisi Gökhan Güneli de, biyoloji dersini çok sevdiğini belirterek, "Derste hem mantar üretimini öğreniyoruz hem de ürettiğimiz mantarları okulumuzda tüketiyoruz. Hayatımıza kolaylıklar sağlayan bu tür uygulamalı dersler, bizlere büyük deneyimler kazandırıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.