Mersin

Gülnar Yeteneklerini Arıyor

12:33 31 Mayıs 2018
Gülnar Yeteneklerini Arıyor

Gülnar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan "Gülnar Yeteneklerini Arıyor Projesi" kapsamında açılan kurslara katılan kursiyerler yıl sonu gösterisi yaptı.

Gülnar Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleşen gösteride, tiyatro, müzik ve spor kurslarına katılan kursiyerler yeteneklerini sergiledi.

Kaymakam Ekrem Güngör, burada yaptığı konuşmada, ülkenin genç ve dinamik nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

Bu potansiyelin değerlendirilmesinin, yüksek dinamizminin kaynağı olan gençlerin kendilerini her alanda geliştirmelerine bağlı olduğunu aktaran Güngör, şunları kaydetti:

"Doğru bir eğitim yaklaşımıyla gençlerimizin en güzel şekilde eğitim almalarının yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde bulunan donanımlı bireyler haline gelmeleri sağlanmalıdır. Bu doğrultuda geliştirilecek olan öğrencilerimizin gelecekte ülkemiz adına pek çok başarıya imza atmaları sağlanacaktır.

Bu bakış açısıyla yetenekli öğrencilerimizin yetenekli olduğu alanda kendini geliştirmesini sağlayarak ülkesine faydalı ülkesinin gelişimine katkı yapan bir birey olmasını sağlamak amacıyla yetenek sınıfları oluşturulması amaçlanmıştır."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut da projenin eğitimin tüm taraflarını kapsayacak şekilde okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilere yönelik çalışmaları içerdiğini anlattı.

Amaçlarının bireylerin farkına varmadıkları yeteneklerini ortaya çıkarmak, yeteneğinin farkına vardığı halde bu yeteneğini geliştirme imkanı bulamayan öğrencilere de bu ortamı sağlamak olduğunu belirten Burgut, şöyle devam etti:

"Bu şekilde ortaya konacak olan yüksek kalitede, güçlü bir eğitimin ardından belli alanlarda yetenekli olan öğrencilerimizin ders dışı etkinliklerle bu yeteneklerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Böylece çocuklarımız hem okul derslerinden geri kalmayacak hem de boş zamanlarında yeteneklerini geliştirme imkanı bularak bir yandan kendini bu alanda en iyi şekilde geliştirirken diğer yandan da ülkesine en iyi şekilde katkı sağlayacaktır. Amacımız kendine güvenen, öz güveni yüksek, başarılı, yetenekli, ahlaklı ve ülkemize büyük fayda sağlayacak nesiller yetiştirmektir."

Gülnar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık Güleryüz ise proje kapsamında 4 ayrı kategoride açılan kursta 94 kursiyerin eğitim aldığını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.