Mersin

5 Haziran Dünya Çevre Günü

15:02 05 Haziran 2018
5 Haziran Dünya Çevre Günü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 2 çevre projesinin sözleşmesi imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kongre ve Sergi Sarayı'nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, "Giysi Toplama" ve "Elektrikli ve Elektronik Atık Toplama" projelerinin sözleşmeleri imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, kaynakların dünya genelinde hızlı ve yoğun bir şekilde tüketildiğini belirtti.

Dünyanın doğal kaynaklarını yenileme ve karbon tutum kapasitesinin ciddi biçimde aşılmaya başlandığını aktaran Kocamaz, şunları kaydetti:

"Bu gelişmelerin doğal sonucu olarak iklim değişikliği, hava kirliliği, çölleşme, erozyon, kuraklık, su kıtlığı ve atık artışı gibi sorunlar insanlığı tehdit etmeye başlamıştır. İlimizi çevreye duyarlı sürdürülebilir bir yaşam döngüsüne kavuşturmaya çalışıyoruz. Bir sorunun çözüme kavuşturulabilmesi için önce o konuda toplumsal bir kültür oluşması gerekir. İnsanlar doğruluğuna inandıkları şeyleri yaparlar. Bu nedenle halkımızda çevre bilinci oluşturmak amacıyla pek çok projeyi hayata geçiriyoruz."

Kocamaz, konuşmasının devamında projelerin detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Programda, "Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azatlımı Alternatif Senaryoların Geliştirilmesi" projesi kapsamında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yetkilileri tarafından hazırlanan "Gürültü Eylem Planı" raporu da Kocamaz'a takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.