Mersin

Mersin'de kocanın eşine şiddet uyguladığı iddiası

15:05 28 Haziran 2018
Mersin'de kocanın eşine şiddet uyguladığı iddiası

Mersin'de, cezaevinden izinli çıktıktan sonra karısına şiddet uyguladığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Mersin 7. Asliye Ceza Mahkemesinde "kasten yaralama" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık D.A.Y, müşteki eşi G.Y, kızları 8 yaşındaki E.Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık, savunmasında eşinden ve kızından özür dilediğini belirterek, olay günü alkollü olduğunu ileri sürdü.

Tartışmanın, cezaevinden izinli çıktıktan sonra ablasının evinde kaldığı için yaşandığını savunan D.A.Y, "Eşime tartışmada bir tokat attım. Daha sonra da yatağın üzerinde bulunan kemerle 2-3 kere vurdum. Eşim odaya gidip kapıyı kilitledi, kızım da uyanmıştı. Eşim pencereden dışarıya doğru 'Kocam beni öldürecek polisi çağırın' diye bağırınca, infazımın yanacağını söyleyerek özür diledim. Kapıya birkaç kere tekme atınca o da kapıyı açarak çıktı." dedi.

D.A.Y, eşine sıcak su dökmesiyle ilgili iddiaya da değinerek, şöyle konuştu:

"Eşimle kavga ettikten sonra oyun oynadık. Sobaya kömür atarken şakayla karışık 'Hani çay demlemedin mi' diye sordum ve biraz korkutmak için çaydanlığı yere attım. Çaydanlığı atarken eşim de oradaymış, su üstüne geldi. Suyu bilerek dökmedim. Eşim de bunun üzerine bağırmaya başlayınca koli bandıyla ağzını, sonra da el ve ayaklarını bağladım. Bir süre sonra makasla bantları kestim. Ondan sonra uyuya kalmışım. Uyandığımda eşim ve çocuk yoktu, evin kapısı da üzerime kitliydi. Bir şekilde dışarı çıkarak eşimi arayınca karakolda olduğunu öğrendim. Ondan sonra da olaylar buralara geldi."

- "Kızımın okulundaki temizlikçinin telefonundan polisi aradım"

G.Y. ise kocasının, cezaevinden çıkıp geldiği ilk gün kendisine zarar vereceğini anladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Evdeki tartışmada bana tokat atıp, kemerle vurdu. Odadan çıkmaya çalışırken de kemerle boğazımı sıkarak öldürmeye kalktı. Kızımın, 'baba ne yapıyorsun' demesi üzerine elini biraz gevşetince, fırsat bulup elinden kaçtım. Sonrasında ağzımı, ellerimi ve ayaklarımı bantla kapattı. Gidip ısıtıcıda su kaynatıp üzerime döktü. Şiddeti sabaha kadar devam etti. Ayaklarımı ve ağzımı koli bandıyla bağladı. Ardından su kaynatıp üzerime döktü. Sabaha kadar devam etti."

Şiddetten, kızını okula götürme bahanesiyle kurtulduğunu söyleyen G.Y, "Kızımın okulundaki hizmetliden telefonunu rica ettim. Polisi arayarak durumu aktardım ve polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Hala da şikayetçiyim ve ceza almasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Tarafları dinleyen mahkeme hakimi, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, dosyanın da ağır ceza mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Merkez Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi'nde, 17 Aralık 2017'de meydana gelen olayda, uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan D.A.Y, izinli olarak çıktığı sırada evinde eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.