Mersin

Mersin'de "Askıda Ekmek" projesi

16:24 27 Temmuz 2018
Mersin'de "Askıda Ekmek" projesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Askıda Ekmek" uygulaması başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde hizmet veren 54 Mek-Ek büfesinde "Askıda Ekmek" uygulaması başlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla "Ekmeğimizi paylaşıyoruz" adında bir proje başlattıklarını belirtti.

Belediye olarak sosyal sorumluluk kampanyalarına her zaman destek verdiklerini ifade eden Kutlugün, şunları söyledi:

"Ancak bu kampanyanın bizim için önemi sayın genel başkanımızın talimatıyla düzenleniyor olması. Bugün itibariyle Burhanettin Kocamaz her noktaya 10, toplamda 540 ekmek ile destek veriyor. Daha sonra ben yine 540 sayıyla destek vereceğim, sayın vekilimiz, daire başkanlıklarımız da aynı şekilde destek verecekler ve askıda ekmek uygulamasını devam ettireceğiz. Allah kimseyi bir lokma ekmeğe muhtaç etmesin. Biz kendi sorumluluğumuzun farkındayız. Bu çağrıya en önce yanıt vermekte bizim görevlerimiz arasında ve vatandaşlarımızda da geniş yankı bulduğunu görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor."

Bugün itibariyle 54 noktada bulunan Mer-Ek büfelerine 10'ar adet askıda ekmek bırakıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve daire başkanlıklarının da her gün dönüşümlü olarak projeye katılacakları belirtildi.

- Gülnar ilçesinde de uygulama başlatıldı.

Gülnar Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Kayhan da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla "Askıda Ekmek Projesi"ni başlattıklarını bildirdi.

Kayhan, yaptığı yazılı açıklamada, millet arasında birlik ve dayanışma kültürünün artırılması için gelen talimatla 100 ekmekle projeyi başlattıklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.