Mersin

3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği'ne doğru

13:11 14 Eylül 2018
3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği'ne doğru

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği'ne ilişkin, "5 kıtadaki 16 ülkeden 34 uluslararası araştırmacı bu şenlikte yer alacak. Bunun dışında ülkemizdeki 34 şehirde bulunan 48 kurumdan 96 araştırma da şenliğe katılım gösterecek." dedi.

Yağcı, Divan Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 3.Uluslararası Mersin Bilim Şenliği'nin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklendiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 Programı kapsamında 28 Eylül'de de Uluslararası Mersin Bilim Gecesi'ni gerçekleştireceklerini bildiren Yağcı, her iki projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Yağcı, bilimin temel amacının keşif yapmak olduğuna işaret ederek, "Keşfetmek için mutlaka merak etmek gerekir. Gençlerimizde ve çocuklarımızda bu merak duygusunu uyandırmak bizim temel görevimiz. Bunu yapmazsak, bilim dünyası olarak hedefimize ulaşamamış oluruz." dedi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Bilim Şenliği'ne değinen Yağcı, şöyle konuştu:

"5 kıtadaki 16 ülkeden 34 uluslararası araştırmacı bu şenlikte yer alacak. Bunun dışında ülkemizdeki 34 şehirde bulunan 48 kurumdan 96 araştırma da şenliğe katılım gösterecek. Yerel düzeyde 3 üniversite ve 16 kurumdan 128 araştırma ve uzman, 168 okuldan 395 öğrenci ve 140 öğretmenden oluşan proje ekibiyle 124 atölye çalışmasıyla, 212 proje sergisi gerçekleştirilecek. Ayrıca şenlik kapsamında akıl ve zeka oyunları yarışmaları, bilim gösterileri, teleskopla derin uzay gözlemi, spor oyunları, sanat etkinlikleri, yamaç paraşütü gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek."

Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz de şenliğin ilkinin ulusal düzeyde yapıldığını anımsatarak, ikincisinin geçen sene uluslararası düzeyde 10 ülkenin katılımcılarıyla düzenlendiğini aktardı.

Projenin paydaşlarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Deniz, "Özellikle bu tür etkinliklerle gençleri bilimle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu sebeple gençlerin merakını arttırmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Etkinliklerin Proje Koordinatörü Soner Yurtdaş da şenliğin amacı ve hedeflerini anlatarak, organizasyon bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin sunum yaptı.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.