Mersin

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi

14:56 27 Eylül 2018
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi

Mersin'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin antrenör bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan başkanlığındaki toplantı, Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yıldızbakan, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin spor geleceği açısından önemine değinerek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçen ve Türk spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu projeyle il geneli tespit edilen okullardaki 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, Türk sporuna yeni yetenekler kazandırılacak. Yapılan testler sonunda başarılı olan çocuklarımız yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendirilecekler." diye konuştu.

Proje kapsamında, 1 Ekim ile 18 Ocak tarihleri arasında tüm kentteki 3. sınıfta okuyan öğrencilere eğitmenler eşliğinde tarama yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.