Mersin

3. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması

12:07 05 Kasım 2018
3. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması

Akdeniz Kentleri Sanat Oluşumu tarafından, bu yıl üçüncüsü düzenlenen, aralarında Mersin'in de bulunduğu 5 ilde eş zamanlı etkinliklerle sürdürülecek "Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması" yarın Adana'da başlayacak.

Akdeniz Kentleri Sanat Oluşumu (ASO) dönem sözcüsü Saadet Bilir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl Mersin, Adana ve Hatay'da yapılan sanat buluşmasına, bu yıl Antalya ve Osmaniye'nin de katıldığını bildirdi.

Bilir, organizasyonun yarın Adana'daki açılış programıyla başlayacağını ifade ederek, etkinliklerin Mersin ve Tarsus ilçesi ile Antalya, Osmaniye ve Hatay'ın Antakya ile İskenderun ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleşeceğini aktardı.

Bu yıl organizasyonun "Herkes her şeyi hatırlamalı" sloganıyla yapılacağını vurgulayan Bilir, şunları kaydetti:

"Akdeniz'de sanat yoluyla barış içinde, paylaşımcı bir yaşam için çaba oluşturmayı amaçlayan bölgedeki sanat dernekleri olarak, bölge insanında sevgi, barış, dostluk ve dayanışma bağlarını güçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması ile müzik, edebiyat, folklor, tiyatro, resim ve fotoğraf gibi pek çok alanda etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu yılki onur konuğumuz emekli öğretim üyesi, şair ve yazar Ahmet Özer olacak."

Bilir, etkinliğe yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının katılacağını ve söyleşi, dinleti, sergi, tiyatro, kültür gezisi, film gösterimi ve atölye çalışmalarının yapılacağını bildirdi.

"Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması", 11 Kasım'a kadar sürecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.