Mersin

Tarsus'ta "Mevlid-i Nebi özel programı"

11:16 21 Kasım 2018
Tarsus'ta "Mevlid-i Nebi özel programı"

Tarsus Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında program düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tarsus Spor Salonu'nda gerçekleşen Mevlid-i Nebi Özel Programı'nda, dualar ve ilahiler okundu.

Tarsus Belediye Şevket Can, konuşmasında, Hazreti Muhammed'in doğuşunun insanlık tarihinin en önemli olayı olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in yaşamı boyunca insanlığa fayda sağlayacak birçok iş yaptığını belirten Can, "Sevgili peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine 'Muhammedü'l-Emin' denilmiştir. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. İnşallah onu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşması, hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileğiyle peygamberimizin mübarek doğumu hepimize güzellikler getirsin diyorum." ifadesini kullandı.

Programa, Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamit Tuna ile Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.