Mersin

Ölüme terk edildiler! Tam 2 milyon tane...

07:43 28 Ocak 2019 12 Yorum Var
Ölüme terk edildiler! Tam 2 milyon tane...

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, tavuk ve yumurta üretim firması, kiraladığı kümese yaklaşık 2 milyon civciv getirdi. Firma iflas edince, aç ve susuz kalan civcivler ölüme terk edildi.

Çamlıyayla'da Sabire Eren'e ait kümesi kiralayan Adana merkezli şirket, buraya yaklaşık 2 milyon civciv getirdi. Şirket kısa süre önce iflas ettiğini açıklayıp 15 gündür bölgeye yem göndermeyince hayvanlar da açlık ve ölüm tehkilesi ile karşı karşıya kaldı. Şimdiye kadar 200 bine yakın civciv açlıktan öldü. Ölen civcivleri küreklerle çuvala doldurup atmak zorunda kaldığını belirten kümes sahibi Sabire Eren, "Hayvanların aç susuz öldüğüne yanıyorum. Ağzıma ekmek alsam boğazımda kalıyor. Bu hayvanların günahı ne anlayamadım. Yıllardır böyle bir şey görmedik" diyerek gözyaşı döktü.



Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu ise yardım beklediklerini ifade ederek, "Firmanın göndermiş olduğu civcivler ölmeye başladı. Civcivler geleli 15 gün oldu, bir sefer yem gelmedi. Kendi imkanımızla bu kadar yapabiliyoruz. İmkanlar el vermeyince civcivler telef oldu. Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden yardım istiyoruz. Tarım kredi ve bankalara borcu olan bu insanlara yardım edilmesi lazım. Bir papağan kadar bu tavuk üreticilerinin değeri kalmadı. Sahada 2 milyon hayvan var bunların hepsi ölüme terk edildi" dedi.

 

 

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • melo 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye telef oluyor? verin uretim yapan diger firmalara.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dıj güçler ve fetö esprisi yapan arkadaş 15 Temmuz’da kafayı kuma gömmüş herhalde
    Cevapla
  • Murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Dıj güçler tavuk etine el atmış. Yada sahibi fetöcü olabilir. Beyin bedava
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • emrecan 5 yıl önce Şikayet Et
    Akılsız başın cezasını ayaklar çeker demiş atalarımız. Bir milyon civciv alma becerisi !!!! Var fakat üç gün sonrasını görecek basiret yok bu insan olacak ..... ya bu civciv bir haftada üç dört kat büyür zaten senin yemin yerin yoksa bunları niye aldın niye getirdin şimdide devlet baksın. Olur başka bi arzunuz sen normal zamanda para kazanırken devlet baba ben fazla para kazandım ALLAH bereket versin şu üç kuruşuda sen Al fakir fukaranın hakkı diyeni gördünüz mü ? Yok değil mi olmaz tabi. Biz millet olarak Şükrü ham di unuttuk nasıl Kazık atılır onu önceleyince sonuçları böyle oluyor işte.
    Cevapla
  • Sivass 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah korkusu yokmuş sizde be.
    Cevapla
  • hey dostum 5 yıl önce Şikayet Et
    İflas etmelerine sebep olanlarda olsun yeter (!)
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.