Mersin

Mersin'de korkutan görüntü! Binlercesi bu halde bulundu

10:26 19 Aralık 2019
Mersin'de korkutan görüntü! Binlercesi bu halde bulundu

Mersin’in Mut ilçesinde gölette boyları 10–15 santime ulaşan binlerce balığın kıyıya vurması üzerine yetkililer harekete geçti.

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerini araştırmak için göletten numune aldı.

Zehirlenme ihtimalinin az olduğunu söyleyen yetkililer, halen bazı küçük balıkların kıyıda toplanıp çırpındıklarını gözlemledi.

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Osman Yenisaraç, göletteki su ve balıklardan numune aldıklarını belirterek, "Göletteki oksijen seviyesinin düşmesiyle alakalı bir durum olabilir. Oksijen seviyesi düştüğünde balıklar ya su kaynağına doğru giderler ya da su yüzüne doğru hareket ederler. Bu bize oksijen seviyesinin azlığı konusunda fikir veriyor. Gerekli incelemeleri yaptık. Artık laboratuar sonuçlarına göre sonuçları değerlendireceğiz” dedi.

Hacınuhlu Mahallesi Muhtarı Yakup Ceylan ise, "Bu göleti tarımsal sulama amaçlı kullanıyoruz. Göletimizin kenarında balıkların kıyıya vurması dikkatimizi çekti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber verdik. Böyle bir olayla ilk defa karşılaştık" dedi.

Kelce Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Hasan Tepe ise her ihtimale karşı vatandaşların balıkları evlerine götürüp yememeleri konusunda önlem alacaklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.