Mersin

Sulama kanalına düşen ikizlerden Sedanur toprağa verildi

16:33 02 Haziran 2021 4 Yorum Var
Sulama kanalına düşen ikizlerden Sedanur toprağa verildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde, ikiz kardeşi Nisanur ile düştüğü sulama kanalından çıkarılıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 10 yaşındaki Sedanur Turgut, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay, dün ilçeye bağlı Altaylar ve Bağlar mahalleleri arasından geçen sulama kanalında meydana geldi. Sulama kanalı kenarında oyun oynayan ikiz kız kardeşler Nisanur ve Senanur Turgut, dengelerini yitirip suya düştü. Durumu fark eden çevredekiler, kanala atlayıp önce Nisanur'u, yaklaşık 150 metre ileride de Sedanur'u çıkardı. Kız kardeşler, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Sedanur, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

NİSANUR’UN SAĞLIK DURUMU İYİ

Küçük Sedanur'un cenazesi, morgdaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Tarsus Şehir Mezarlığı'na getirildi. Sedanur, burada yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olan Nisanur'un ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu su kanallarının kenarlarına korkuluklar yapılması çok mu zor? O bölgedeki muhtarından valisine kadar tüm yöneticiler bunlardan sorumludur.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    okullarda çocuklara hayatta belki karşılarına hiç çıkmayacak şeyler öğretiliyor,Milli Eğitim Bakanlığı müfradatına yeni bir ders eklemeli---Yaşam Ve Güvenlik Bilgisi- dersi,bu derste çocuklara hayatta karşılaşacağı tehlikeler,uzak duracacağı yerler,tehlike arzaden yerlerden uzak durulması,ilk yardım bilgileri,tanımadığı kişilerle konuşmama ve bir sapıkla karşılaşınca ne yapacağı gibi şeyler öğretilmelidir.çocuğa birkaç defa su kanallarından uzak durması ,düşebileceği söylense belki bu olay yaşanmazdı,bu arada ana babada sorumsuzmuş.
    Cevapla
  • Ülkücü03 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH (C.C.) Rahmet eylesin Amin. Ey Evlat sahibi Kardeşlerim çocuklarınızı başı boş bırakmayın, gözetleyin, koruyun kollayın, yalnız bırakmayın. Gözünüzün önünden bile ayırmayın.
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine yaz geldi boğulma vakaları artış gösterecektir. Çocuklarımıza sahip çıkalım, dere kenarları ve su birikintileri olan yerlerde durmalarına ve oyun oynamalarına kesinlikle müsaade etmeyelim. Çocuktur birlerini iterler, onunla yetinmezler atlayalım derler, ya da ayaklarımızı suya koyalım serinleyelim derler bir bakmışsınız suya kapılmış gitmişler. Ölen kızın ailesine Allah sabırlar versin. Gerçekten de çok zor bir imtihandan geçiyorlar.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.