Mersin

Mersin’de dolu yağdı, onlarca dönüm alan zarar gördü

16:17 05 Mayıs 2022 10 Yorum Var
Mersin’de dolu yağdı, onlarca dönüm alan zarar gördü

Mersin'in iki ilçesinde 15 dakika etkili olan dolu yağışı nedeniyle birçok sebze ve meyve bahçesi zarar gördü. Bahçelerin dolu ile kaplandığı bölgede yağışların ara ara devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı yağmur ve dolu yağışı Mersin’de belirli bölgelerinde etkisini gösterdi. Özellikle Erdemli ile Mezitli ilçesinde bazı bölgelerde yoğun dolu yağışı gerçekleşti. Zaman zaman misket büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle açıkta dikimi yapılan domates, fasulye gibi sebze ve bazı meyve bahçelerinde zarar oluştu. 15 dakikalık yoğun yağış sonrası bahçeler beyaza büründü. Yağışların kent genelinde bugün ve yarın aralıklarla devam edeceği belirtildi.

“5 MİLYON CİVARINDA BİR ZARAR VAR"

Dolu yağışının en yoğun olduğu yerlerden Çiriş Mahallesi'nin muhtarı Necat Şahin, "Yaklaşık 15 dakika etkili oldu dolu yağışı. Bizi tek sevindiren yağmurla karışık yağdı. Yağmurla karışık yağmasaydı seralarımıza büyük tehlike olacaktı. Yağmur suyu seraların üzerindeki doluyu aşağı taşıdı, seralarımız kurtuldu. Fakat 250 dönüm açıkta dikilen sebzeler ile meyve bahçeleri tamamen zarar gördü. Tahminen şu anda 5 milyon civarında bir zarar var" dedi. 

Üçtepe ve Çiriş mahalleri arasında fasulye bahçesi zarar gören ve yapacak bir şeylerinin olmadığını belirten çiftçilerden Ayşe Özdemir, “Fideler çiçek doluydu, bir şey kalmadı. 15-20 dakika çok iyi yağdı. En son düşenler neredeyse bir lira büyüklüğündeydi” dedi.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • YKC 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef çoğumuz malımızın zekatını vermiyoruz. Zirai ürünlerde de zekat olayı vardır buna öşür denir. Zirai üretim yapan çiftçilerimizde ürettiği malın öşürünü vermiyor. Böyle olunca da tabii afetler geliyor, dolu yağıyor, sel oluyor, fırtına oluyor v.s. ürünleri zarar görüyor. Halbuki öşürünü vermiş olsa Allah (cc) onun malını korur. Bu vesile ile ÖŞÜR meselesini hatırlatmak istedim.
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Afetler neden oluyor insan biraz idrak etse. Namussuzluk diz boyu.
    Cevapla
  • afşarlı 42 1 yıl önce Şikayet Et
    Farkındamısınız Ürünleri pahalı sattık ça ALLAH sel dolu gibi çeşitli doğal felaketlerle kullarına bir ders veriyor ama anlayan kim
    Cevapla
  • Mehmet Teke 1 yıl önce Şikayet Et
    Ürünün pahalı çıkışı bizden kaynaklı değil dostum bu mal bizden çıkıpda size gelene kadar kaç el değiştiriyor o yönden bakma bizim kazancımız bilek zoru
    İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Üretici olmasa açlıktan ölürsün
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes zarar der vergi veren bu benim devlet diyen yok her yere sera yapilmaz cukura sera yapiyorlar sonra su basti su bu sera yuksek yerde ve fazla zarar gørmeyecek yerde olur cukura sera yapilmaz yada ruzgara karsi
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın gazabı bu fiatlar böyle giderse daha az bile
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.