Mersin

Müftünün oğluyla evlenen Macar gelin İslamiyet'i seçti

09:47 18 Ekim 2022 9 Yorum Var
Müftünün oğluyla evlenen Macar gelin İslamiyet'i seçti

Mersin'in Mut ilçesinin Müftüsü Mustafa Öztürk'ün oğlu Teoman Öztürk'ün dünya evine girdiği Macaristanlı gelin Eszter Varga (29), 'Eslem' ismini alarak müslüman oldu.

Mersin'de Müftülük yapan Mustafa Öztürk'ün oğlu Teoman Öztürk (31),Macaristanlı Eszter Varga (29) ile dünya evine girdi. Türkiye'ye gelerek eşiyle hayatını birleştiren Eszter Varga, 6 aydır araştırdığı İslamiyet'i seçerek Müslüman oldu. İhtida belgesini kayınbabası olan Mersin Mut ilçe Müftüsü Mustafa Öztürk'ten alan Macar gelin, 'Eslem' ismini aldı.

Mersin'de Müslüman olan Macar gelin

İslamiyet'i seçen ve adını Eslem olarak değiştiren Eszter Varga için Mut İlçe Müftülüğü’nde ihtida merasimi düzenlendi. Eslem Öztürk, eşi Teoman Öztürk ile bir yıldır arkadaş olduğunu belirterek, Müslümanların misafirperverliğinden etkilendiğini ve bunun İslamiyet'i seçmesinde önemli rolü olduğunu ifade etti. Müftülükte Kelime-i Şehadet getiren Macar gelin, ilçe müftüsü olan kayınbabası Mustafa Öztürk’e mukaddes topraklar olan Mekke ve Medine’ye gitmek istediğini söyledi. 

Mersin'de Müslüman olan Macar gelin

'KENDİ İSTEĞİYLE DİNİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ'

Eşiyle tanışma sürecini anlatan Teoman Öztürk ise, “Eşimle yaklaşık bir yıl önce Macaristan Budapeşte şehrinde tanıştık. Gelişen süreçler doğrultusunda kendi isteğiyle dinini değiştirmek istediğini söyledi. Bu doğrultuda bugün burada eşim Müslüman olmaya karar verdi” dedi. 

Mersin'de Müslüman olan Macar gelin

'YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HAYATA BAŞLAMIŞ DURUMDAYIM'

Macar gelin de, “Şu an burada olduğum için çok mutluyum. İnşallah mutlu olacağım. Yeniden doğmuş gibi hayata başlamış durumdayım” diye konuştu.

Mersin'de Müslüman olan Macar gelin

'6 AYDIR İSLAM'I ARAŞTIRIYOR'

Müftü Mustafa Öztürk ise ilçede beşinci ihtida merasimini yaptıklarını belirterek, "Bu yavrumuz oğlumla yaklaşık bir yıl önce tanışmışlar. 6 aydır İslam'ı araştırıyor. Kendisine bazı kitaplar verdim ben de yardımcı oldum ve artık Müslüman olacağına karar verdi" dedi.

Macar geline, kayınbabası İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk tarafından Macarcaya çevrilmiş dini kitaplar hediye edildi.

Mersin'de Müslüman olan Macar gelin

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanligi kendisi araştırır öğrenirse gerçek bi muslumann olur ama muslumanligi bizden öğrenirse musluman olacağını sanmam
    Cevapla
  • ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    müslüman olması sevindirici. macarların macar ismiyle müslüman olması daha güzel olurdu. Ester olmuyor da eslem mi oluyor?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • iha 1 yıl önce Şikayet Et
    İsimler bir garp ya , Müftünün oğlunun adı Teoman, kızın adı Eslem.Ne olur Muhammed, Ali , Ahmet , Hamza .. gibi isimler koysak. Hanımlara da Hacer, Halime , Hatice , Ayşe , Zeynep, Fatma .. gibi isimler . Allah mübarek eylesin
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bahsettiğin isimlerden senin mahallende yeterince var zaten, merak etme
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu müslüman kardesim
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük ödülünü almış.bir insanın imanı varsa o dünyanın en zengin insanıdır.bu dünyanın Allah katında sinek kanadı kadar bir değeri olsaydı kafirler buradan bir damla su içemezlerdi.imanımızın kıymetini bilelim ve onu muhafaza edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.