Mersin

Zabıta ekipleri litrelerce sahte zeytinyağı ele geçirdi

16:27 08 Kasım 2023 2 Yorum Var
Zabıta ekipleri litrelerce sahte zeytinyağı ele geçirdi

Mersin Tarsus'ta Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yapılan denetimlerde, zeytinyağı adı altında satışa sunulan ancak içeriğinde kalitesiz yağlar bulunan ve menşei belli olmayan 350 litre yağ ele geçirildi.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri tarafından bir işletmeye yönelik gerçekleştirilen denetim sonucunda 350 litrelik sahte zeytinyağı ele geçirildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan analizler sonucunda, ürünlerin kalitesiz içeriği ve gerçekte zeytinyağı olmaması kesinlik kazandı. Sahte ürünlerin tespiti üzerine yapılan detaylı incelemelerde, söz konusu yağların asıl içeriğinin pamuk, kanola ve kalitesiz, halk sağlığına zararlı yağlar olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından ilgili işletme hakkında yasal süreç başlatıldı.

Belediye yetkilileri, halk sağlığını korumak adına denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve benzer gıda sahteciliğine göz yumulmayacağını belirtti. Aynı zamanda, vatandaşlardan da güvenilir gıda ürünleri tercih etmeleri konusunda duyarlı olmaları istenildi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Abdullah 5 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı devrinde olsaydı bu ve bubun gibi sahtekarlıkları yapanların kellesi olınırdı. Adalet de bunu gerektirir.
    Cevapla
  • Erkan 5 ay önce Şikayet Et
    Zabıta candır helal olsun......
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.