Mersin

Mersin'de 40 yıl sonra 9 torunla düğün yaptılar

14:51 22 Eylül 2025 3 Yorum Var
Mersin'de 40 yıl sonra 9 torunla düğün yaptılar

Mersin'de Bozyazı ilçesinde 40 yıl önce kaçarak evlenen Orhan (65) ve Halide Takmet (57) çifti, 4 çocuğu ve 9 torunuyla hayallerindeki düğünü yıllar sonra yaptılar.

Alınan bilgiye göre, Orhan Takmet ile Halide Takmet, 40 yıl önce kaçarak evlendi.

40 yıldır mutlu mesut yaşayan Takmet çiftin, 4 çocukları ile 9 torunları oldu.

Mardin'de aşiret düğünü: Paradan kıyafet yaptılarMardin'de aşiret düğünü: Paradan kıyafet yaptılar

Nikahlarına yetiştiren şoförü şahit yaptılarNikahlarına yetiştiren şoförü şahit yaptılar

Orhan (65) ve Halide Takmet (57) çifti.

40 YILDIR EVLİLER

  • Orhan Takmet hanımının "gelinlik giyme" hayalini gerçekleştirmek için Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk ve arkadaşlarının koordinesiyle bir düğün hazırladı. 

  • Dört çocuk annesi Halide Takmet düğün öncesinde bindallı giyerek kına gecesi yaptı.

  • Kına gecesinde çift ilk danslarını etti, ardından da davetlilerle oyunlar oynadı.

  • Kına gecesinin sabahında düğün için gelinliğini giyen 4 çocuk annesinin kırmızı kuşağı ağabeyi tarafından bağlandı.

  • Daha sonra çift ve devletliler davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı.

  • Tüm aile fertlerinin katıldığı düğün pasta kesilmesinin ardından gelin çiçek fırlatılmasıyla tamamlandı.

Halide Takmet, kuşak bağlandığı anlar.

 

"25 YAŞINDA GİBİ HİSSEDİYORUM"

Yemeklerin yendiği, davetlilerin neşeli anlar geçirdiği düğünün ardından mutluklarını paylaşan Halide Takmet, "40 senelik hayalimdi, gerçek oldu. Kına ve düğün yaptık, çok güzel oldu. 3 oğlum, 1 kızım, 9 torunum var. 57 yaşındayım 25 yaşında gibi hissediyorum, gayet mutluyum." dedi.

Halide Takmet (57)

"BEN SANA GELİNLİK GİYDİRİRİM"

1986 yılında eşini kaçırarak evlendiğini anlatan ve maddi imkansızlık nedeniyle düğün yapamadıklarını belirten Orhan Takmet ise, "Her zaman bir gelinlik bir damatlık giyme hayalimiz vardı, yapamadık muhtarımız ve arkadaşların vesilesiyle şimdi nasip oldu. Hayallerimizi gerçekleştirdik. Hanım 'Bir gelinlik giyemedim' derdi. İçinde bir heves vardı. Ben hanıma 'Ben sana gelinlik giydiririm ama düğün yaparsak' dedim. Hanım da 'Yapalım' dedi bir olduk yaptık. Benden evvel hanımım çok memnun oldu. Çünkü her kadının içinde bir gelinlik giyme hayali vardır. Gençlere de tavsiyemiz düğünden kaçmasınlar, bu mutluluğu tatsınlar." ifadelerini kullandı.

Orhan Takmet (65) ve Halide Takmet (57).

Çiftin 40 yıldır hayallerini kurduğu düğünlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Dereköy Mahallesi Muhtarı Gürel Bolluk da, tüm örf ve adetlerin yerine getirildiğini, gelinlik giymeyen gençlerin yanı sıra yaşlıların da bu mutlu günü yaşaması gerektiğini vurguladı. 

Takmet ailesi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Benkimim 18 dakika önce Şikayet Et
    Zaten düğün yapmamak için kaçıyolar sonra mağduru oynuyolar o kız kaçınca ailesine nasıl bir sıkıntı yaşattı haberi varmı . Eğer gerçekten zalim bi ailesi yoksa kızın kız kaçırıp evleden erkek adam değildir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ddddd 39 dakika önce Şikayet Et
    cahalet bu işte türkiye nin hali millet neyin peşinde
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • never 49 dakika önce Şikayet Et
    çocuklu işte....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.