Mersin

Hiranur Nilgün Aygar cinayeti davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

10:06 13 Ekim 2026
Hiranur Nilgün Aygar cinayeti davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

Mersin'de Hiranur Nilgün Aygar'ın (16) öldürülmesine ilişkin davanın görülen duruşmasında savcı, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ederken, diğer iki sanık hakkındaki cezaların sabit kalmasını istedi.

Mersin'de 31 Ağustos 2025'de 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar'ın, park halindeki otomobilde tabancayla vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davada Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hüseyin Arda Şark, "çocuğu olası kastla öldürme" suçundan müebbet hapis, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer sanıklar M.Z. ve N.Ç. ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4'er ay hapis cezası alarak tahliye edildi.

Arnavutköy’de akran dehşeti! 12 yaşındaki çocuğu yaktılar Arnavutköy’de akran dehşeti! 12 yaşındaki çocuğu yaktılar

Afyonkarahisar'da midibüs, şarampole uçtu! 1 ölü, 27 yaralıAfyonkarahisar'da midibüs, şarampole uçtu! 1 ölü, 27 yaralı

16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar

DURUŞMA 19 EKİM'E ERTELENDİ 

Ailenin karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşımasının ardından Adana Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını kaldırarak davanın duruşmalı şekilde yeniden görülmesine karar verdi.

Bunun üzerine üç sanık dün, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Ceza Dairesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Hüseyin Arda Şark'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı, M.Z. ve N.Ç. hakkındaki cezaların ise sabit kalmasını istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Ekim'e erteledi.

Duruşmanın ardından adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Hiranur Nilgün Aygar'ın babası Murat Aygar, diğer sanıkların da aynı cezaları almasını istediğini söyledi.

Hiranur Nilgün Aygar'ın babası Murat Aygar

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ 

Mütalaanın az da olsa yüreklerine su serptiğini söyleyen acılı baba Murat Aygar, "Mersin'de yerel mahkemede dava sonuçlanmıştı. Biz de o karara itiraz etmiştik. İtirazımızın ardından dosya istinaf mahkemesine taşındı. İstinaf incelemesinde dosyanın yeniden görülmesine karar verildi. Bugün de kızımın davasının ilk duruşması vardı. Avukatlarımızla birlikte duruşmada hazır bulunduk. Sanıklara verilen cezaların yetersiz olduğunu söyledik." dedi.

Hiranur Nilgün Ayga

"ADALETE İNANIYORUZ"

Aygar, adalete inandıklarını da anlatarak, "Karar bizi sevindirdi. Ancak Zeybek ve Nazmi Çetin hakkındaki cezaların değiştirilmemesi bizi üzdü. Konuyu bir üst yargı merciine taşıyacağız. Verilen karar yüreğimize bir nebze de olsa su serpti. Gönül isterdi ki diğer sanıklar da aynı cezaları alsın. Adalete inanıyoruz, gerekli cezaları alacaklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.