Muğla

GEKA 2015 yılında destek vereceği projeleri açıkladı

12:55 20 Ağustos 2015
GEKA 2015 yılında destek vereceği projeleri açıkladı

 Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından ilan edilen Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Programlarına teklif edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı.

Başvuru süresi 8 Mayıs 2015 tarihinde biten çağrıya Aydın, Denizli ve Muğla’dan alternatif turizm programına 114, üretim ve ticaret altyapısının geliştirilmesi programına 24, yenilenebilir enerji programına 27 olmak üzere 165 proje teklifi sunuldu.

Muğla'da yapılan GEKA yönetim kurulu toplantısında alternatif turizm programında 36, üretim ve ticaret altyapısının geliştirilmesi programında 16, yenilenebilir enerji programında 8 olmak üzere 60 projenin desteklenmesine karar verildi.

Alternatif turizm programında desteklenmeye karar verilen 36 projeye 14,5 milyon, üretim ve ticaret altyapısının geliştirilmesi programındaki 16 projeye 6,5 milyon ve yenilenebilir enerji programında desteklenmeye karar verilen 8 projeye 4 milyon lira olmak üzere toplamda 25 milyon lira destek sağlanacak. 

Kar Amacı Güden Kuruluşlara Yönelik Alternatif Turizm (TUR1) Mali Destek Programında 14, başarılı proje, Alternatif Turizm Altyapısı (TUR2) Mali Destek Programında ise 22 başarılı proje ve 5 yedek proje belirlendi. Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programında 16  başarılı proje ve bir yedek proje, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programında 8 başarılı proje ve 11 yedek proje belirlendi. 

60 projenin asil listede yer alarak sözleşme imzalamaya hak kazandığı projelere toplamda 51,2 milyon lira yatırımın gerçekleşecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.