Muğla

Bodrum'da makilik alanda yangın

18:14 23 Ağustos 2015
Bodrum'da makilik alanda yangın

Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Konacık Mahallesi Beylikkırlar mevkindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, zeytinlik arazilere de sıçradı.

Bölgedeki bazı ev ve iş yerlerini tehdit eden yangına, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile Bodrum Orman İşletme Şefliğine ait 4 arazöz, 30 orman işçisi ve 1 yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi. 

Bu arada yangın, bölgedeki bazı arı kovanlarına da sıçradı. Kovanlarının yandığını gören Hasan Hüseyin Özükara, araziye doğru hızla ilerledi. Bu sırada alevlerin arasında bulunan bir piknik tüpü patladı. Buna rağmen Özükara, itfaiye ekiplerine yardım etmek için çalışmalarını sürdürdü. 

Yerleşim alanı yakınlarına kadar sıçrayan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmasının devam ettiği yangında, 30 hektar makilik alanın zarar gördüğü, 50'den fazla kovandaki arıların da telef olduğu belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.