Muğla

Şehit kızı ve gazi oğlu hayatlarını birleştirdi

20:50 26 Ağustos 2015
Şehit kızı ve gazi oğlu hayatlarını birleştirdi

Muğla'daki nikah törenine şehit kızı ve gazi oğlunun mutluluklarına Vali Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün şahitlik etti

Muğla Valisi Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şehit kızı ile gazi oğlunun nikah şahidi oldu.

1993 yılında Güneydoğu’da şehit olan Ordu’lu Hasan Sekmen’in kızı Canan Sekmen, hayatını Muğlalı Gazi Rifat Kaplan’ın oğlu İsmail Kaplan ile birleştirdi.

Menteşe Belediye Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen şehit ve gazi çocuklarının nikahlarını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş kıydı. Çiftin nikah şahitliklerini ise Vali Amir Çiçek ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptı.

Nikah töreninde konuşan Vali Çiçek, törenin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor ise şehit ve gazilerimizin sayesinde. Bu nikah onun için anlamlı. Ne mutlu ki ailelerimiz sizler gibi hayırlı evlat yetiştirmiş. Bizler sizlerin aileleriyiz" dedi.

Şehit çocuklarının kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Çiçek, çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise aile içinde her zaman ufak tefek tartışmalar olabileceğini belirterek, "Önemli olan bir tarafın eğilmesi. Sakın kırılmayın, ama ailenin huzuru için bir taraf mutlaka eğilmesini bilmeli" diye konuştu.

Nikah töreni sonrası Vali Çiçek evlilik cüzdanını şehit kızı Canan Sekmen’e verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.