Muğla

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

16:26 03 Eylül 2015
Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olaydan sağ kurtulan Abdullah Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip ve eşinin cenazelerini almak için başvuruda bulundu.

 

Akyarlar Mahallesi ve Aspat açıklarından denize açılarak, yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 8'i çocuk 12 kişiden bazılarının yakınları, cenazeleri teslim almak için Muğla Adli Tıp Kurumuna geldi.

Bu kişiler arasında yer alan Abdullah Kurdi, çocukları Aylan, Galip ile eşi Zahin Kurdi'nin (27) cenazelerini almak için başvuru yaptı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Kurdi, Suriye'de berber olarak çalıştığını anlatarak, ailesiyle önce İstanbul'a 15 gün önce de Bodrum'a geldiğini söyledi.

Yaşadıkları bölgeden savaş nedeniyle kaçtıklarını aktaran Kurdi, "Burada, yani Türkiye'de bütün dünyanın bizi görmesini istiyorum. Bütün dünyanın gözlerinin bizim üzerimizde olmasını  istiyorum. Biz bir felaket yaşamış olabiliriz ama bizden sonraki insanların da aynı felaketi yaşamasını istemiyorum. Bunun son olması için şu an bu açıklamayı yapıyorum" dedi.

- "Çok üzücü bir olay yaşadık"

Kurdi, ablasının Kanada'da yaşadığını belirterek, "Bu haberler çıktıktan sonra ablam bir televizyon programına konuşmuş. Yurt dışına  alınabilineceğimize dair bir teklif gelmiş ama bu saatten sonra böyle bir teklifin de hiçbir önemi yok. Cenazeleri buradan Suruç'a oradan da Kobani'ye götüreceğiz. Çok üzücü bir olay yaşadık. Bu olay hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.